10 Lagu Jawa yang Lagi Tenar & Hits (Koplo, Campursari, Hip Hop)

Dalam beberapa tahun terakhir, lagu bahasa Jawa banyak yang jadi hits. Baik itu lagu dangdut koplo Jawa atau dari genre lain seperti hip hop atau campursari, banyak lagu Jawa populer yang dikenal luas oleh masyarakat. Lalu apa sajakah lagu lagu Jawa yang lagi tenar dan paling hits saat ini?

Popularitas lagu bahasa Jawa tak bisa dilepaskan dari dangdut koplo. Memang banyak lagu koplo Jawa yang terkenal yang dibawakan oleh penyanyi dan orkes musik asal Jawa Timur seperti Sera, New Pallapa, Monata dan lain-lan.

Lagu koplo Jawa menjadi kian hits seiring munculnya penyanyi dangdut koplo Jawa Timur seperti Via Vallen, Nella Kharisma, Jihan Audy, Tasya Rosmala, Ratna Antika dan masih banyak lagi lainnya. Tak heran jika lagu Jawa koplo menjadi sering diputar di mana saja.

Jika mundur ke belakang, tren lagu bahasa Jawa juga dipelopori oleh musik hip hop di daerah Yogyakarta. Munculnya grup Jogja Hip Hop Foundation menjadi salah satu pemicunya. Selain itu juga ada grup hip hop NDX A.K.A. dimana lagu-lagunya banyak dijadikan versi dangdut koplo.

Namun tak lengkap membicarakan lagu Jawa hits tanpa menyebut nama Didi Kempot. Ia merupakan salah satu penyanyi campursari legendaris dengan lagu lagu campursari Jawa. Tahun ini pun ada beberapa lagu Jawa yang lagi tenar yang ia bawakan.

Di bawah ini kami telah memilih 10 lagu Jawa yang lagi hits saat ini baik dari genre dangdut koplo, hip hop rap dan campursari beserta lirik lagunya terbaru dan terlengkap.

(baca juga daftar lagu daerah Jawa)

Lagu Jawa yang Lagi Tenar


Lagu Jawa yang Lagi Hits Saat Ini


Via Vallen - Sayang

Genre : Dangdut koplo
Ciptaan : Anton Obama

Lirik lagu Sayang :

Sayang
Opo kowe krungu jerit e ati ku
Mengharap engkau kembali
Sayang
Nganti memutih rambut ku
Rabakal luntur treno ku

Wes tak cobo ngelalekne jenengmu soko ati ku
Sak tenan e ra ngapusi isih terno sliramu
Duko pujane ati nanging koe ora ngerti
Kowe wes tak wanti wanti
Malah jebul sak iki koe mblenjani janji
Jare sehidup semati nanging opo bukti
Kowe medot tresno ku demi wedoan liyo
Yowes ra popo insyaallah aku isoh, lilo

Meh sambat kaleh sinten nyen sampun mekaten
Merana urip ku
Aku welasno kangmas aku mesakno aku
Aku nangis, nganti metu eluh getih putih

Sayang
Opo kowe krungu, jerit e ati ku
Mengharap engkau kembali
Sayang
Nganti memutih rambut ku
Ra bakal luntur tresno ku

Hari demi hari uwes tak lewati
Yen pancen dalane kudu kuat ati
Ibarate sego uwes dadi bubur
Nanging tresno iki ora bakal luntur
Sak tenane aku iki pancen tresno awakmu
Ora ono liyane sing isoh dadi pengantimu
Wes kanggo awak mu seng cocok neng ati ku
Nganti rambutku putih ati mu ra bakal krungu

Meh sambat kaleh sinten nyen sampun mekaten
Merana urip ku
Aku welasno kangmas aku mesakno aku
Aku nangis, nganti metu eluh getih putih

Sayang opo krungu tangis e ati ku
Mengharap koe bali nang jero ati iki
Nganti rambutku putih tangis eloh dadi getih
Mbok yo gek ndang bali nglakoni tresno suci
Aku marang sliramu jero ning ati
Aku ra isoh ngapusi sak tenan e neng ati
Mung kango sliramu
Cinta mu tetap abadi
Selamanya sampai akhir hayat ini

Meh sambat kaleh sinten nyen sampun mekaten
Merana urip ku
Aku welasno kangmas aku mesakno aku
Aku nangis, nganti metu eluh getih putih
Percoyo opo pemujamu
Cintamu tetap abadi

Nella Kharisma - Jaran Goyang

Genre : Dangdut koplo
Ciptaan : Andi Bendol

Lirik lagu Jaran Goyang : 

Apa salah dan dosaku, sayang
Cinta suciku kau buang-buang
Lihat jurus yang kan ku berikan
Jaran goyang, jaran goyang

Sayang, janganlah kau waton serem
Hubungan kita semula adem
Tapi sekarang kecut bagaikan asem
Semar mesem, semar mesem

Jurus yang sangat ampuh, teruji terpercaya
tanpa anjuran dokter, tanpa harus muter-muter
cukup siji solusinya, pergi ke mbah dukun saja
Langsung sambat, “Mbah, saya putus cinta”

Kalau tidak berhasil, pakai jurus yang kedua
Semar mesem namanya, jaran goyang jodohnya
Cen rodok ndagel syarate, penting di lakoni wae
Ndang di cubo, mesthi kasil terbukti kasiate, genjrot

Dan dudidam aku padamu, I love you
I can’t stop loving you oh darling
Jaran goyang menunggumu

Apa salah dan dosaku, sayang, cinta suciku kau buang-buang
Lihat jurus yang kan ku berikan, jaran goyang, jaran goyang
Sayang, janganlah kau waton serem, hubungan kita semula adem
Tapi sekarang kecut bagaikan asem, semar mesem, semar mesem

Wes cukup stop mandekko disek sek sek
Jangan bicara jangan berisek sek sek
Gek ayo ndang mangkat ndukun, rasah kakean ngelamun
Ndukun, ndukun , ndukun ayo ndukun
And slow, woles woles baby baby
Rasakno aku wes wani perih baby
Rungokno, ku alami hal sama dengan dirimu
Bojoku mencampakkan diriku, podo bojomu podo tanggamu

Dan dudidam aku padamu, I love you
I can’t stop loving you oh darling
Jaran goyang menunggumu

Apa salah dan dosaku, sayang, cinta suciku kau buang-buang
Lihat jurus yang kan ku berikan, jaran goyang, jaran goyang
Sayang, janganlah kau waton serem, hubungan kita semula adem
Tapi sekarang kecut bagaikan asem, semar mesem, semar mesem

Ini terakhir, cara tuk dapatkan kamu
Jika ini gagal, kan ku racuni dirimu

Apa salah dan dosaku, sayang, cinta suciku kau buang-buang
Lihat jurus yang kan ku berikan, jaran goyang, jaran goyang
Sayang, janganlah kau waton serem, hubungan kita semula adem
Tapi sekarang kecut bagaikan asem, semar mesem, semar mesem

Apa salah dan dosaku, sayang, cinta suciku kau buang-buang
Lihat jurus yang kan ku berikan, jaran goyang, jaran goyang
Sayang, janganlah kau waton serem, hubungan kita semula adem
Tapi sekarang kecut bagaikan asem, semar mesem, semar mesem

Didi Kempot - Banyu Langit

Genre : Campursari
Ciptaan : Didi Kempot

Lirik lagu Banyu Langit :

sworo angin angin sing ngeridu ati
ngelingake sliramu sing tak tresnani
pingin nangis ngetoke eluh neng pipi
suwe ra weruh senadyan mung ono mimpi

ngalemo ngalem neng dadaku
tambanono roso kangen neng atiku
ngalemo ngalem neng aku
ben ra adem kesiram udan ing dalu

banyu langit sing ono dhuwur khayangan
watu gedhe kalingan mendunge udan
telesono atine wong seng kasmaran
setyo janji seprene tansah kelingan

ademe gunung merapi purbo
melu krungu swaramu ngomongke opo
ademe gunung merapi purbo
sing ning langgran wonosari jogjakarta

janjine lungane ra nganti suwe-suwe
pamit esuk lungane ra nganti sore
janjine lungane ra nganti semene suwene
nganti kapan tak enteni sak tekane

banyu langit sing ono dhuwur khayangan
watu gedhe kalingan mendunge udan
telesono atine wong seng kasmaran
setyo janji seprene tansah kelingan

ademe gunung merapi purbo
melu krungu swaramu ngomongke opo
ademe gunung merapi purbo
sing ning langgran wonosari jogjakarta

janjine lungane ra nganti suwe-suwe
pamit esuk lungane ra nganti sore
janjine lungane ra nganti semene suwene
nganti kapan tak enteni sak tekane

Jogja Hip Hop Foundation - Ngene/Ngono

Genre : Hip hop rap
Ciptaan : Jogja Hip Hop Foundation

Lirik lagu Ngene/Ngono

Kudu ngene kudu ngono 
Digowo santai wae lho
Aku ngene kue ngono 
Ora masalah bro

Arep ngene lah arep ngonolah
Bebas wae lah ora masalah 
Kok kakean ngurusi wong lio lah
Penting tandang gae tetep obah 

Onok seng seneng akeh sing sengit
Kui wes mesti aku tetep komit 
Aku ra wedi rabakal pamit 
Gatra gatra iki tetep tak apit

Biyen cilik di wulang ngaji 
Pasang gede dadi reaper kemaki 
Akeh sing meri lak yowes mesti
Here I am Kill the DJ wonten mriki

Kudu ngene kudu ngono 
Digowo santai wae lho
Aku ngene kue ngono 
Ora masalah bro

Seko jaman citra e tekan sprene 
Melu penek sambi jogo parkirane 
Kanca kancaku podo edan aku santai wae
Ora doyan rokok ora doyan ngombe 

Ra neko neko rasane
Mung kulino rasane 
Mung koyok nglakoni sambi makaryo
Opo anane wes nganti ngelus dadane 

Payu ra payu ora tau gagas 
Nganti seprene tetep tancap gas
Teringat ku dulu mengiringi di atas bumi semakin ganas 
Kilau aku silang ke atas

Kudu ngene kudu ngono 
Digowo santai wae lho
Aku ngene kue ngono 
Ora masalah bro

Dilahirke dadi anak rocker 
Jare bapak hiphop musik keblinger 
Nanging atiku ra tau geter 
Iku nge rap saksoyo banter

Soko jahanam nganti JHF crew 
Biyen bujang saiki anak ku telu 
Musik wes dadi dalan uripku 
Isoku momong yo nganggo lagu

Isuk isuk meteti manuk 
Disambi ngopi karo cangkruk 
Wayah wengi ngulik suntuk 
Gawe musik nganti isuk

Kudu ngene kudu ngono 
Digowo santai wae lho
Aku ngene kue ngono 
Ora masalah bro

Mbien sekolah ratoto ra butuh sopo sopo 
Ra ndue opo opo sangune mung raga 
Pancen kudu jilbah sugih mowo beo 
Niat ingsun wani rekoso

Bantaran kali (Pasir) 
Code pinggir kali (code) 
Neng kono kui (yoi) 
Crito tak wiwiti

Pas jaman semono mimpi wae wedi 
Ora nyongko iso tekan luar negeri 
Ora abang ora ireng kabeh uwes tak lakoni
Nabrak nabrak nganti mripatku ilang siji

Musik iki seng nuntun aku tekan saiki 
Ra bakal ganti ganti tekaning mati

Kudu ngene kudu ngono 
Digowo santai wae lho
Aku ngene kue ngono 
Ora masalah bro

Kudu ngene kudu ngono 
Digowo santai wae lho
Aku ngene kue ngono 
Ora masalah bro

Kudu ngene kudu ngono 
Digowo santai wae lho
Aku ngene kue ngono 
Ora masalah bro

Kudu ngene kudu ngono 
Digowo santai wae lho
Aku ngene kue ngono 
Ora masalah bro

Tasy Rosmala - Sawangen

Genre : Dangdut koplo
Ciptaan : Ali PX

Lirik lagu Sawangen :

opo aku kurang gati
opo aku iki kurang sayang
katone tresnomu ngambang
katone atimu bimbang

sing tak jaluk mung ngertine
yen tresnoku mung karo kowe
ora ono liyane
ning atiku mung ono kowe
haaa haaa haaa

sawangen kae sawangen
mbulan ra kiro ninggalno bumine
sawangen kae sawangen
lintang ra kiro ninggalno langite

koyo gatiku ning kowe, 
koyo sayangku ning kowe
selawase mung karo kowe

opo aku kurang gati, 
opo aku iki kurang sayang
katone tresnomu ngambang, 
katone atimu bimbang

sing tak jaluk mung ngertine, 
yen tresnoku mung karo kowe
ora ono liyane 
ning atiku mung ono kowe 
haaa haaa haaa

sawangen kae sawangen, 
mbulan ra kiro ninggalno bumine
sawangen kae sawangen, 
lintang ra kiro ninggalno langite

koyo gatiku ning kowe, 
koyo sayangku ning kowe, 
selawase mung karo kowe

sawangen kae sawangen, 
mbulan ra kiro ninggalno bumine
sawangen kae sawangen, 
lintang ra kiro ninggalno langite

koyo gatiku ning kowe, 
koyo sayangku ning kowe, 
selawase mung karo kowe
koyo gatiku ning kowe, 
koyo sayangku ning kowe, 
selawase mung karo kowe

Jihan Audy - Wegah Kelangan

Genre : Dangdut koplo
Ciptaan : Danang

Lirik lagu Wegah Kelangan : 

rungokno jerit atiku iki
sing bingung noto roso ning ati
pengenku kowe ngerti sek tak pikir
saiki
tulung kowe aja salah tompo
ojo mbok pikir aku ngeliyo
kabeh iki kahanan
ra iso neruske katresnan..

jujur aku iseh sayang wegah
kelangan
mergo wes tak patri ning njero ati
nanging arep piye meneh
iki wes kahanan kudu pisahan...

njalukku kowe ojo nangis mergo
lungaku
mungkin iki wis ginaris dudu
penjalukku
nglungani sliramu abot rasane
pangapurane..

ora ono niat nglarani atimu
rungokno aku senajane aku sing kleru
tak akoni pancen gede roso tresnoku
yo mung kanggo awakmu
cukup pisan iki kowe loro ati
ora tak baleni anggonku nglarani...

jujur aku iseh sayang wegah
kelangan
mergo wes tak patri ning njero ati
nanging arep piye meneh
iki wes kahanan kudu pisahan...

njalukku kowe ojo nangis mergo
lungaku
mungkin iki wis ginaris dudu
penjalukku
nglungani sliramu abot rasane
pangapurane..

mung kependem roso tresno
bebarengan ora bakal dadi nyoto
pengen langgeng yo kui karepmu
nanging wong tuaku ora setuju...

jujur aku iseh sayang wegah
kelangan
mergo wes tak patri ning njero ati
nanging arep piye meneh
iki wes kahanan kudu pisahan...

njalukku kowe ojo nangis mergo
lungaku
mungkin iki wis ginaris dudu
penjalukku
nglungani sliramu abot rasane
pangapurane..

NDX A.K.A - Bojo Ketikung

Genre : Hip hop dangdut
Ciptaan : NDX A.K.A.

Lirik lagu Bojo Ketikung : 

Jangan opo jangan kangkung
Tempe opo tempe koro
Ngopo kok bingung bojoku ditikung
Popo po ora aku ra popo

Aku ra nyongko kowe tego karo konco
Jarene konco kentel
Bojoku tok sleding tekel
Opo ra ono kimchil liyo sing seneng kowe
Nganti kowe nikung, bojone koncone dewe

Heee kowe koncoku, sing jarene cs ku
Nanging nyatane ning mburi kok kowe koyo pabu
Mbribik nikung nyiak bojone konco dewe
Ora mikir koncone tumindak sak penake
Paitan cangkem lunyu kau merebut pacarku
Tusuk dari belakang ah manaku tau?
Seakan kau arjuna pada engkau kecu
Ra ngango sopan santun kau dustai diriku

Sak tenane atiku loro nanging aku mencoba ra popo
Sak tenane atiku loro nanging aku kebacot loro

Aku ra nyongko kowe tego karo konco
Jarene konco kentel
Bojoku tok sleding tekel
Opo ra ono kimchil liyo sing seneng kowe
Nganti kowe nikung bojone koncone dewe

A..Ku kurang opo kok kowe iso tego
Opo ono salah ku trus kowe nikung aku
Opo kudu tak jarno kok aku kudu lilo
Ngrasakne tumindakmu sik ngrugekke awakku
Pancen kowe konyol ning utekmu kok protol
Pendak ndinone awor ee bojoku tok gondol
Tak bisa aku pendam, mana sangup ku tahan
Neng ngarep kok apikan neng mburi kok bajingan

Sak tenane atiku loro nanging aku mencoba ra popo
Sak tenane atiku loro nanging aku kebacut loro

Aku ra nyongko kowe tego karo konco
Jarene konco kentel
Bojoku tok sleding tekel
Opo ra ono kimchil liyo sing seneng kowe
Nganti kowe nikung, bojone koncone dewe

Yowis sak karepmu, nek ngeneki caramu
Yen wis iki dalane, aku mung ikhlas wae
Kowe mung tak titeni, kok watakmu kemlinthi
Pacar teman sendiri, kau anggap permaisuri
Gek ndang rumat kono
Gek ndang untal kono
Mugo iso seneng awet tekan tuo
Sakjane aku nguyu, mikirke tumindakmu
Kok kowe ngragas banget, ngopeni turahanku

Sak tenane atiku loro nanging aku mencoba ra popo
Sak tenane atiku loro nanging aku kebacot loro

Aku ra nyongko kowe tego karo konco
Jarene konco kentel
Bojoku tok sleding tekel
Opo ra ono kimchil liyo sing seneng kowe
Nganti kowe nikung, bojone koncone dewe

Aku ra nyongko kowe tego karo konco
Jarene konco kentel
Bojoku tok sleding tekel
Opo ra ono kimchil liyo sing seneng kowe
Nganti kowe nikung, bojone koncone dewe

Nella Kharisma - Konco Mesra

Genre : Dangdut koplo
Ciptaan : R. Husein Albana

Lirik lagu Konco Mesra

Yen tak sawang sorote mripatmu
Jane ku ngerti ono ati sliramu
Nanging anane mung sewates konco
Podo ra wanine ngungkapke tresno

Yen ku pandang gemerlap nyang mripatmu
Terpampang gambar waru ning atimu
Nganti kapan abot iku ora mok dukung
Mung dadi konco mesra mergo kependem cinta

Sungguh sayang aku tak bisa langsung mengungkapkan
Perasaan yang ku simpan buat ku tak tenang
Ini semua karena hubungan pertemanan
Kau sudah biasa anggap ku sebagai kawan

Adem panas awakku gara-gara kamu
Nyibakke atiku, gati menyang aku
Sampek kegowo turu, ngimpi ngusap pipimu
Tansah nyoto keroso konco dadi tresno

Nggereges awak ku naliko mepet sliramu
Mung tak sawang esemmu sumebyar nong atiku
Bingung rasane atiku kepiye nyikapi
Biyene konco suwi sak iki tak tresnani

Yen tak sawang sorote mripatmu
Jane ku ngerti ono ati sliramu
Nanging anane mung sewates konco
Podo ra wanine ngungkapke tresno

Yen ku pandang gemerlap nyang mripatmu
Terpampang gambar waru ning atimu
Nganti kapan abot iku ora mok dukung
Mung dadi konco mesra mergo kependem cinta

Sungguh sayang aku tak bisa langsung mengungkapkan
Perasaan yang ku simpan buat ku tak tenang
Ini semua karena hubungan pertemanan
Kau sudah biasa anggap ku sebagai kawan

Adem panas awakku gara-gara kamu
Nyibakke atiku, gati menyang aku
Sampek kegowo turu, ngimpi ngusap pipimu
Tansah nyoto keroso konco dadi tresno

Nggereges awak ku naliko mepet sliramu
Mung tak sawang esemmu sumebyar nong atiku
Bingung rasane atiku kepiye nyikapi
Biyene konco suwi sak iki tak tresnani

Yen tak sawang sorote mripatmu
Jane ku ngerti ono ati sliramu
Nanging anane mung sewates konco
Podo ra wanine ngungkapke tresno

Yen ku pandang gemerlap nyang mripatmu
Terpampang gambar waru ning atimu
Nganti kapan abot iku ora mok dukung
Mung dadi konco mesra mergo kependem cinta

Yen tak sawang sorote mripatmu
Jane ku ngerti ono ati sliramu
Nanging anane mung sewates konco
Podo ra wanine ngungkapke tresno

Yen ku pandang gemerlap nyang mripatmu
Terpampang gambar waru ning atimu
Nganti kapan abot iku ora mok dukung
Mung dadi konco mesra mergo kependem cinta

Via Vallen - Kimcil Kepolen

Genre : Hip hop dangdut
Ciptaan : NDX A.K.A.

Lirik lagu Kimcil Kepolen :

Pancene koe pabu nuruti ib-mu
Jare nek ra ninja ra oleh dicinta
Opo koyo ngene susahe wong kere
Ameh nyandeng tresno kalah karo bondo

Ku ngerti sifatmu bedo karo awakku iki
Ono opo kok koe bedo karo aku iki
Opo aku salah nek aku tresno koe
Po pendak dino atimu enenge gelisah

Mending aku ro koe koreksi dewe-dewe
Ojo waton tumindak nek kuwi ora becik
Mergo sak iki tresno enenge gor bondo
Menang rupo kalah rupo aku ora popo

Pancene koe pabu nuruti ib-mu
Jare nek ra ninja ra oleh dicinta
Opo koyo ngene susahe wong kere
Ameh nyandeng tresno kalah karo bondo

Pisan pindo aku percoyo ro omonganmu
Jebul saiki koe wes keconangan neng mburiku
Koe selingkuh ro konc-ku cerakku iki
Opo dumeh aku wong kere langsung tok larani

Jaremu nek ra fu koe ora I love you
Jaremu nek ra ninja koe ora cinta
Nanging pie meneh aku wong ra nduwe
Kalah bondo menang rupo kuwi saklawase

Pancene koe pabu nuruti ib-mu
Jare nek ra ninja ra oleh dicinta
Opo koyo ngene susahe wong kere
Ameh nyandeng tresno kalah karo bondo

Yonek koe ra iso trimo opo enenge
Gor isone ngoyak bondo kuwi ciri khase
Pancen koe konco neng atimu wuto
Menang rupo moto bondo kui pancen koe

Aku wes ra betah ngrasake sifatmu
Mending aku tak pisah ninggalke sliramu
Ojo rumongso bisa nek koe ora iso
Atiku wes ra kuat rasane pengen njepat

Pancene koe pabu nuruti ib-mu
Jare nek ra ninja ra oleh dicinta
Opo koyo ngene susahe wong kere
Ameh nyandeng tresno kalah karo bondo

Pancene koe pabu nuruti ib-mu
Jare nek ra ninja ra oleh dicinta
Opo koyo ngene susahe wong kere
Ameh nyandeng tresno kalah karo bondo

Didi Kempot - Suket Teki

Genre : Campursari
Ciptaan : Didi Kempot

Lirik lagu Suket Teki : 

Aku tak sing ngalah
Trimo mudur timbang loro ati
Tak uyako wong kowe wis lali
Ora bakal bali

Paribasan awak urip kari balung
Lilo tak lakoni
Jebule janjimu jebule sumpahmu
Ra biso digugu

Wong salah ora gelem ngaku salah
Suwe-suwe sopo wonge sek betah
Mripatku uwis ngerti sak nyatane
Kowe selak golek menangmu dewe
Tak tandur pari jebul tukule suket teki

Paribasan awak urip kari balung
Lilo tak lakoni
Jebule janjimu jebule sumpahmu
Ra biso digugu

Wong salah ora gelem ngaku salah
Suwe-suwe sopo wonge sek betah
Mripatku uwis ngerti sak nyatane
Kowe selak golek menangmu dewe
Tak tandur pari jebul tukule suket teki


Nah itulah daftar lagu Jawa yang lagi hits dan paling populer saat ini update terbaru tahun 2018. Lagu-lagu dangdut koplo Jawa memang sangat hits saat ini berkat kehadiran penyanyi koplo Jawa seperti Via Vallen dan Nella Kharisma. Selain itu lagu hip hop Jawa dan lagu campursari Jawa juga tak kalah hits dibanding genre koplo.

0 komentar:

Komentar Pecinta Musik

Artikel Musik Terbaru